Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο ... επαγγελματικός προσανατολισμός του Συλλόγου μας και οι αναζητήσεις του.

   Στις 28 του Γενάρη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας "Επαγγελματικός προσανατολισμός στην εφηβεία". Το ενδιαφέρον και η αγωνία των γονέων-κηδεμόνων των παιδιών μας, για τη συγκεκριμένη "θεματική ενότητα", αποδείχτηκε εξαιρετικά υψηλό!


Η μέθοδος της διαδραστικής διαδικασίας που ακολούθησε η ομιλήτρια-συντονιστής Κα Ναυσικά Βάγγερ-θεραπευτική ψυχολόγος του Μ.Κ.Σ. "Ανέλιξη" ήταν ... ιδανική για να αναπτυχθεί μια εποικοδομητική και αποδοτική συζήτηση-αποτύπωμα της διερευνητικής αυτής διαδικασίας. Η "πυραμίδα" των προτάσεων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα ... ογκώδης! Στην κορυφή των υποστηρικτικών εργαλείων:

  • Η οικογένεια και η υπεύθυνη ενημέρωση της (γονέων)
  • Η "δημοκρατική" συνεργασία γονιού κι εφήβου, σε καθημερινή βάση
  • Η ενίσχυση της "συναισθηματικής" νοημοσύνης των παιδιών μας
  • Η "αποκωδικοποίηση" όλων των πληροφοριών που αφορούν τα ερεθίσματα του παιδιού για επαγγελματικό προσανατολισμό.
  • Ο αντικειμενικός "προσδιορισμός" δεξιοτήτων.
  • Η πιστοποίηση "εγκυρότητας" των τεστς επαγγελματικού προσανατολισμού της ... διαδικτυακής αγοράς.
  • Τι μας "αρέσει" να κάνουμε στη ζωή μας; 
  • Τα εργαλεία αυτοδιερεύνησης.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης βρήκε όλους μας τους γονείς με αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματά μας αλλά και με νέες απορίες-αναζητήσεις για βέλτιστο αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε θερμά την Κα Ναυσικά Βάγγερ για την τόσο καθοριστική συμβολή της. Επιφυλασσόμαστε για ανανέωση του ραντεβού μας!

   Οι εκδηλώσεις όμως του Συλλόγου μας δεν ... τελειώνουν εδώ καθώς, την Παρασκευή 30 Γενάρη, με αφορμή τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους μαθητές των τμημάτων η κοπή της βασιλόπιτας. Ένα έθιμο που υποστηρίζει ο σύλλογός μας αναδεικνύοντας την συνεργατική διαδικασία της "ομάδας". Σχεδόν όλα τα τμήματα των τάξεων ανέλαβαν και έφτιαξαν μόνα τους τις πίτες στα σπίτια τους. Με τη βοήθεια όλων μας: Γονιών, καθηγητών και συλλόγου γονέων. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό!
   Ο κάθε μαθητής, από κάθε τμήμα, που κέρδισε το φλουρί θα παραλάβει μία πρόσκληση 2 ατόμων για ελεύθερη είσοδο στο κινηματοθέατρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" ευγενική προσφορά του Δήμου Μαρκοπούλου. Η βασιλόπιτα των καθηγητών είχε έπαθλο "συμβολικό δώρο" του συλλόγου γονέων. Το τυχερό κομμάτι της πίτας ανήκει στον Δ/ντή και στο σχολείο μας. Σημειολογικά ελπιδοφόρο; Ίδωμεν!

Καλή συνέχεια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου