Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου μας (με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2014-2015)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου (Π. Ράφτη), με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2014-2015, δημοσίευσε και κοινοποίησε προς τους γονείς την παρακάτω ανακοίνωση:
 





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

                                                                               Πόρτο Ράφτη 11/09/2014
                                                                                                   Αρ. Πρωτ. :        14/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου
Μαρκοπούλου (Π.Ράφτη) σας καλωσορίζει!
Σας ευχόμαστε καλή Σχολική χρονιά σε εσάς και τα παιδιά σας. 

Η Σχολική χρονιά, δυστυχώς και φέτος, δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς! Προβλήματα της σχολικής κοινότητας θα μας απασχολήσουν με το ... "καλημέρα" στον αγιασμό όπως αυτό των μεταφορών των μαθητών. Δεν εγκρίθηκε χρηματοδότηση μεταφοράς μαθητών σε πολλές περιοχές όπως αυτή του Πόρτο Ράφτη (έχει εξαιρεθεί της χρηματοδότησης, όπως μας ενημερώνουν) και όπου υπάρχει «είναι στον … αέρα» διότι δεν καλύπτει ολόκληρη την σχολική χρονιά αποκλείοντας πολλούς μαθητές λόγω χιλιομετρικής απόστασης! Υπάρχουν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, στο συγκεκριμμένο νομο-σχέδιο, που όμως δεν λύνει το πρόβλημα και το αφήνει σε ... εκκρεμότητα τουλάχιστον για ένα μήνα!

Συγχρόνως τα κενά των εκπαιδευτικών που ΗΔΗ υπάρχουν όπως αυτά στο σχολείο μας
(21 ώρες Φυσική, 8 ώρες Μαθηματικά και 8 Θρησκευτικά) και η πεισματική άρνηση της πολιτείας να κάνει διορισμούς, οι μετατάξεις-αποσπάσεις και μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, οι αναθέσεις, οι απολύσεις ή οι μειώσεις του βοηθητικού προσωπικού, η απαξίωση της δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων και η εγκατάλειψη στην τύχη τους των ήδη υπαρχόντων σε συνάρτηση με τις καταργήσεις ή/και συγχωνεύσεις καθώς και η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που ενδεχομένως θα καταργηθούν (υπάρχει πρόταση κατάργησής τους στο προσχέδιο για τον Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που κατατέθηκε στη Βουλή), δείχνουν ξεκάθαρα ότι η «αναβάθμιση» των εκπαιδευτικών δομών που ... επαγγέλονται σε όλες τις βαθμίδες είναι, κυριολεκτικά, η υποβάθμισή τους!

Το "ομιχλώδες" αυτό τοπίο της εκπαίδευσης, που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε όλοι μαζί με την ενεργή μας συμμετοχή να το "καθαρίσουμε" αλλά και να το επανακαθορίσουμε. Ενεργή συμμετοχή των συσπειρωμένων γονιών μέσα και μέσω του συλλογικού μας οργάνου και σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Γονείς-εκπαιδευτικοί-μαθητές θα παλέψουμε από κοινού για την κατοχύρωση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Είναι μονόδρομος!

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου ...

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννα Κοκκόση (τηλ. 6977822220 -
e-mail: kokkoyanna1@hotmail.gr)
2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτρης Καλούσης (τηλ. 6944283200 -
e-mail: maria.omiridou@gmail.com)
3. ΤΑΜΙΑΣ: Κατερίνα Βαρκάδου (τηλ. 6972186171 -
e-mail: dounouli@otenet.gr)
4. ΜΕΛΟΣ: Νίκος Κασίμης (τηλ. 6977321164 -
e-mail: prafti05@gmail.com)

... θα χαρούμε πολύ να μας ενημερώσετε αλλά και να συνεργαστείτε μαζί μας για θέματα ή ιδέες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέσα στο σχολικό έτος: π.χ. εκδηλώσεις, ομιλίες, σεμινάρια, εκδρομές, εξωσχολικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν την εξωστρέφεια αλλά και τον υγιή προβληματισμό όλων μας.

Τα νέα του Συλλόγου βρίσκονται επίσης στην ιστοσελίδα του σχολείου:
                                                                                http://sillgon2gymmark.blogspot.gr/
και στο Facebook: https://www.facebook.com/#!/groups/1296686457137356/.

                                                               Φιλικά
                                                 το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου